Publicacions Revenedors

Al fil de l’aposta per la recerca històrica i la recuperació del patrimoni, Publicacions Revenedors neix amb la missió de publicar els treballs guanyadors de la Beca de Recerca Antic Gremi Revenedors de Barcelona – que enguany ja ha convocat la seva tercera edició – i altres treballs d’interès en relació amb els gremis i la història de Barcelona i Catalunya. Tot i ser les confraries professionals (posteriorment gremis) una part fonamental de la nostra història, i malgrat existir una bona base documental per a la recerca, no han estat prou estudiades. La història que no ens escrivim nosaltres, ens l’escriuran.

COL·LECCIÓ BECA DE RECERCA

Tal com estableixen les bases, els treballs guanyadors de la Beca de Recerca Antic Gremi Revenedors de Barcelona es publiquen amb Dipòsit Legal i ISBN. El segell editorial Publicacions Revenedors neix amb aquest objectiu. 

El 2022 vam publicar el treball guanyador de la primera edició (2020): El gremi i confraria de Sant Miquel dels revenedors de Barcelona entre dos segles (XVI-XVII): Política, economia i societat, de la Laura Miquel Milian (Universitat de Girona) i en Pol Bridgewater Mateu (Universitat de Barcelona).

Pots llegir-lo en línia sol·licitant la contrasenya d’accés a revenedors@revenedors.cat o comprar-ne un exemplar físic i donar suport a la recerca i divulgació de la història gremial de Barcelona.

Enguany hem publicat el treball guanyador de la segona edició (2021): Gremis en armes a la Barcelona moderna (1640-1714). El Consell de Cent, la Coronela i el gremi de revenedors en defensa de la ciutat, d’en Víctor Jurado i Riba (Universitat de Barcelona).

Pots llegir-ne un extracte en línia o comprar-ne un exemplar físic i donar suport a la recerca i divulgació de la història gremial de Barcelona.

 

COL·LECCIÓ CALAIX

En uns temps (de nou) de grans dificultats com a país i com a societat, on la capacitat de treball, el dinamisme col·lectiu i l’ambició segurament tornaran a ser claus per tirar endavant, des de la nostra associació creiem que ara és el moment idoni de fer sortir dels calaixos totes aquelles reflexions i estudis que no han pogut veure la llum sobre el món dels antics gremis i, en general, sobre el treball en èpoques pretèrites tant de Barcelona com del nostre país.

Amb Honor, comerç i treball. Catalunya, Espanya i Europa (segles XVI-XIX) del Dr. Pere Molas i Ribalta estrenem una segona col·lecció de publicacions. Ja pots obtenir-ne un exemplar a la nostra botiga.