#575ANYSDEPERSISTÈNCIA

CELEBREM 575 ANYS D'HISTÒRIA

#575ANYSDEPERSISTÈNCIA

CELEBREM 575 ANYS

D'HISTÒRIA

El 2022 és, per a nosaltres, un any de celebracions: 575 anys de vida de la nostra entitat només es commemoren una vegada. L’Associació Antic Gremi de Revenedors, 1447 ha format part del passat, forma part del present i formarà part del futur de la ciutat. I, com a peça clau de la història de Barcelona, hem preparat una sèrie d’activitats i iniciatives per acostar a tothom el nostre llegat passat i present, i encarar el futur amb les energies renovades.

Tret de sortida de la celebració del 575è aniversari, amb el desplegament d’un mural commemoratiu de l’aniversari, amb ballada de sardanes amb la Cobla de la Ciutat de Granollers, gegants del Pi, l’Esbart Català de Dansaires.

Presentació del segell editorial Publicacions Revenedors, per tal de promoure projectes de recerca sobre gremis i història de Barcelona, a banda de les publicacions pròpies.

Inauguració de l’exposició temporal de la col·lecció de l’aquarelista Joaquim Renart, pertanyent al fons artístic de l’entitat. La presentació de l’exposició serà a càrrec d’en Josep Bracons i Clapés.

Lluites pel patrimoni: Taula rodona – col·loqui sobre la supervivència de les entitats sense suport explícit per part de les administracions públiques

El dilluns, 12 de setembre a les 19:30 hem organitzat un acte a la plaça del Pi de Barcelona, també obert a la ciutadania:

    • Hi haurà un col·loqui a càrrec d’en Josep Maria Solé i Sabaté i en Xavier Cazeneuve i Descarrega, on es posarà en valor el paper dels gremis i confraries al teixit social català.
    • Tot seguit, passarem uns vídeos de reconeixement a la nostra trajectòria.
    • L’acte conclourà amb una actuació musical a càrrec del grup d’en Ricard Gili, Gili-Romaní Hot Jazz Cats i un berenar popular.

Celebració de Sant Miquel, patró dels Revenedors. Adjudicació de la tercera edició de la Beca de Recerca, que s'adjudica al millor projecte inèdit dedicat a l’aprofundiment d’algun període, temàtica o fet concret de la història del Gremi de Tenders Revenedors de Barcelona entre el 1447 i el 1850.

Presentació del llibre editat per Publicacions Revenedors Honor, comerç i treball. Catalunya, Espanya i Europa (segles XVI-XIX), d’en Pere Molas i Ribalta.

Inauguració de l’exposició temporal dedicada als goigs de la col·lecció del fons de l'entitat, entre els segles XVI i XX, a càrrec de l'Albert Domènech. 

Lectura del projecte guanyador de la Beca de Recerca Antic Gremi Revenedors de Barcelona 2021: “Ordre públic i defensa: el gremi de Tenders Revenedors i la milícia urbana barcelonina entre els segles XVII i XVIII” – Víctor Jurado Riba.