Beca de Recerca Antic Gremi Revenedors de Barcelona 2020

L’Associació Antic Gremi de Revenedors, 1447 convoca anualment la Beca de Recerca Antic Gremi Revenedors de Barcelona amb l’objectiu de promoure la investigació, l’estudi i l’augment de coneixement del món del treball de l’història de Barcelona  i d’aquesta entitat fundada el segle XV i en continu funcionament fins l’actualitat. La beca s’atorga al millor projecte inèdit dedicat a l’aprofundiment d’algun període, temàtica o fet concret de la història de la ciutat o del Gremi de Tenders Revenedors de Barcelona entre el 1447 i el 1850 i està dotada amb 5.000 euros.

El projecte guanyador de l’any 2020 és El gremi i confraria de Sant Miquel dels Revenedors entre dos segles (XVI-XVII): política, economia i societat, de Laura Miquel Milian i Pol Bridgewater Mateu. Es tracta d’un estudi històricament rigorós de l’estructura política, social i econòmica de la confraria de Sant Miquel de tenders revenedors entre finals del segle XVI i principis del segle XVII a través de les fonts de la confraria conservades a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, juntament amb altres sèries documentals complementàries.

Projecte guanyador de la convocatòria 2020

PUBLICACIÓ DEL TREBALL GUANYADOR

El gremi i confraria de Sant Miquel dels Revenedors entre dos segles (XVI-XVII): política, economia i societat

Pol Bridgewater mateu i laura miquel milian

Tal com estableixen les bases, els treballs guanyadors de la Beca de Recerca Antic Gremi Revenedors de Barcelona es publiquen amb Dipòsit Legal i ISBN. El segell editorial Publicacions Revenedors neix amb aquest objectiu. Pots llegir la primera publicació en línia sol·licitant la contrasenya d’accés a revenedors@revenedors.cat o comprar-ne un exemplar físic i donar suport a la recerca i divulgació de la història gremial de Barcelona.