PROGRAMACIÓ

PROGRAMACIÓ

La programació de l’entitat està pensada per a reforçar i difondre la cultura en diferents vessants.

El premi de pintura i el de vídeos estan pensats per a donar oportunitats a nous valors artístics. Amb la beca i les publicacions fem costat a la recerca històrica. Amb les exposicions temporals, mostrem obres desconegudes de diferents àmbits creatius, exposades en un entorn únic. Amb les visites guiades a la seu, donem a conèixer a la ciutadania una entitat amb més de cinc-cents anys d’història ininterrompuda.

Resumint, un any més de treballar per la cultura d’aquest petit país. El que no ens fem nosaltres, no ens ho farà ningú.

SEGUEIX LES ACTIVITATS DE L'ENTITAT

Premi Renart

El Premi Renart neix amb la voluntat de seguir ampliant el fons artístic de l’entitat i, de pas, donar una bona oportunitat a autors joves d’entrar a formar part d’un fons artístic de més de 500 anys. El nom del premi és un homenatge a en Joaquim Renart, gran cronista i dibuixant de Catalunya, del qual l’entitat en té un fons important.

Premi Seqüència

El Premi Seqüència és un concurs de curtmetratges que enguany es convoca per segona vegada, sota el títol Barcelona 2048

Els participants s’hi poden presentar sota tres categories de vídeo: de menys d’1 minut, de menys de 8 minuts i el millor triat pel públic.

WhatsApp Image 2022-05-31 at 10.15.15 (1) (1)

Exposicions

Arrel de la celebració dels 575 anys d’activitat ininterrompuda de l’entitat, hem organitzat un seguit d’exposicions per tal de donar a conèixer el nostre fons artístic i documental, així com, de pas, ensenyar la sala gremial.

Amb la voluntat muntar d’altres i fer-les itinerants, fem pública tota la informació de les que ja s’han fet: una breu descripció del que s’ha exposat, les peces exposades i un vídeo de presentació.

IMG_0843

Visites guiades

El segon dissabte de cada mes, proposem una visita a la coneguda plaça del Pi, veient-la com un exemple de la Barcelona que es governava, que podia parlar de tu a tu al poder, de la ciutat que anava a buscar els reis a la porta perquè no podien entrar sense permís. La Barcelona del Consell de cent i de les confraries.

Clica l’enllaç per a accedir a més informació i al formulari d’inscripció de grups.