ACTIVITATS

A l’Associació Antic Gremi Revenedors, 1447, treballem per la promoció de la recerca històrica de la ciutat de Barcelona i per la difusió i preservació de la cultura i la llengua catalanes. Seguint aquesta línia, hem impulsat diverses activitats i projectes: 

Organitzem exposicions temporals per tal de donar a conèixer el nostre fons artístic i documental, que es va començar a formar fa 578 anys i que ajuda a comprendre la història de la ciutat. El segon dissabte de cada mes, oferim una visita guiada a l’emblemàtica plaça del Pi. Proposem un recorregut històric per la Barcelona del Consell de Cent i de les confraries. 

L’any 2024, hem engegat un nou projecte per a fomentar l’aprenentatge i l’ús social de la llengua catalana al municipi de Salt (Girona). Hem obert un espai social de trobada en català on, setmanalment, es reuneixen persones que volen aprendre l’idioma i el practiquem de manera oral. Es tracta d’una activitat gratuïta emmarcada dins del projecte Xerrem Junts de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana).

EXPOSICIONS

Arrel de la celebració dels 575 anys d’activitat ininterrompuda de l’entitat, hem organitzat un seguit d’exposicions per tal de donar a conèixer el nostre fons artístic i documental, així com, de pas, ensenyar la sala gremial.

Amb la voluntat muntar d’altres i fer-les itinerants, fem pública tota la informació de les que ja s’han fet: una breu descripció del que s’ha exposat, les peces exposades i un vídeo de presentació.

VISITES GUIADES​

El segon dissabte de cada mes, proposem una visita a la coneguda plaça del Pi, veient-la com un exemple de la Barcelona que es governava, que podia parlar de tu a tu al poder, de la ciutat que anava a buscar els reis a la porta perquè no podien entrar sense permís. La Barcelona del Consell de cent i de les confraries.

Clica l’enllaç per a accedir a més informació i al formulari d’inscripció de grups.

GRUPS DE CONVERSA EN CATALÀ

Fruit del nostre compromís amb la llengua i la cultura catalanes, l’any 2024 hem engegat un nou projecte per a fomentar l’aprenentatge de la llengua catalana al municipi de Salt (Girona). Hem obert un espai social de trobada en català on, setmanalment, persones que volen aprendre l’idioma es reuneixen per practicar-lo de manera oral. Els grups de conversa, que s’emmarquen dins del projecte Xerrem Junts de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana), són gratuïts per a tothom i funcionen gràcies a la col·laboració de les persones voluntàries.

Clica l’enllaç per conèixer millor el projecte.